В "Укренерго" розповіли про ситуацію в енергетиці

Читать на русском

В "Укренерго" розповіли про ситуацію в енергетиці
В "Укренерго" розповіли про ситуацію в енергетиці

В Україні 1 березня немає дефіциту електроенергії в мережі. Однак через обстріл можливі відключення у Харківській та Сумській областях.

Об этом сообщает News RU

Там пошкоджено мережі обленерго. Також складною залишається ситуація на Одещині, де підключення сталося за тимчасовою схемою.

Складною залишається ситуація у прифронтових областях. У Харківській та Сумській областях внаслідок обстрілів є пошкодження мереж обленерго та знеструмлення населених пунктів. Продовжуються ремонтні роботи. Мережевих обмежень в інших регіонах немає, ліміти в області не припадали, повідомляють в "Укренерго".

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі Громадського радіо пояснив: ситуація в енергосистемі ще складна. Система працює завдяки нестандартним інженерним рішенням, проте немає гарантій, що вони дозволять довго та стабільно працювати.

За словами енергетика, великі технічні аварії можуть статись на будь-якій із 40 підстанцій. "Понад 40 підстанцій перебувають у такому стані, коли вони працюють на чесному слові, на чудесах інженерних рішень", – каже експерт. Українцям варто бути готовим до чергових тривалих вимкнень електроенергії, якщо такі аварії стануться.

Загалом ситуація в енергосистемі значно покращилася. Немає дефіциту генерації електроенергії, що дозволяє застосовувати планові відключення. Завдяки старанній роботі енергетиків щодо теплої зими, роботі ППО в Україні вдалося стабілізувати ситуацію з енергопостачанням.

Источник: Русский слон