Військового РФ судитимуть за холоднокровне вбивство чоловіка у Бучі

Військового РФ судитимуть за холоднокровне вбивство чоловіка у Бучі

Прокуратура Київської області заочно повідомила про підозру військовослужбовцю Росії за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством

Об этом сообщает Скелеты в шкафу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на прокуратуру Київської області

Дослівно:

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю 2 оперативної роти Управління Федеральної служби військ Нацгвардії РФ по Ярославській області за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 438 КК України).

Було встановлено, що у березні 2022 року 14-річний хлопець та його батьком їхали на велосипедах до пункту видачі гуманітарної допомоги. На одній з вулиць їх зупинив підозрюваний. Беззбройні мирні мешканці повідомили військовослужбовцю РФ, що вони не становлять для нього небезпеки.

Проте окупант вистрілив у чоловіка, а далі намагався вбити 14-річного хлопця. Коли хлопець впав на землю, підозрюваний вистрілив йому в область голови. Остання куля влучила у капюшон куртки потерпілого. Юнак продовжив лежати на землі та вдавав мертвого, поки військовослужбовець РФ не покинув місце злочину.

Після цього поранена дитина побігла до найближчого будинку, де йому надали першу медичну допомогу.

Нагадаємо, що командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що змін чисельності армії росії на північних кордонах України наразі не спостерігається.

Источник: ВЧК-ОГПУ