Перетворили на металобрухт: під Вугледаром ЗСУ розбили колону танків рф (фото)

Під Вугледаром ЗСУ знищили колону танків рф

Епік фейл від російських штурмовиків на Донеччині. Окупанти здійснили серію спроб проривів на Вугледарському напрямку, однак зазнали тотального фіаско, втративши в українських полях близько 30 одиниць броньованої техніки.

Об этом сообщает Компромат

Фото знищеної колони російських бронемашин на одній з ґрунтових доріг під Вугледаром, надане бійцями 72-ї ОМБр, оприлюднила ввечері 6 лютого моніторингова ініціатива DeepState.

"Окупанти намагаються тиснути всіма можливими засобами, але наші бійці перетворюють їх на металобрухт", – йдеться у дописі.

Зауважимо, розтрощена військова техніка ворога біля Вугледара – результат вправної роботи українськиї захисників з 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Це – військове формування механізованих військ Збройних сил України, яке у мирний час дислокується у місті Біла Церква Київської області та носить почесну назву на честь Чорних запорожців – славетних воїнів часів УНР.

Оперативну ситуацію на Вугледарському напрямку станом на 19:10 6 лютого також прокоментував OSINT-аналітик та військовослужбовець ЗСУ, що працює у Твітері під псевдонімом Tatarigami_UA.

"Чудова новина. Упродовж дня ворог здійснив серію штурмів на Вугледарському напрямку. Пошкоджено або повністю знищено до 30 одиниць бронетехніки рф різних типів. Сподіваюся, незабаром будуть оприлюднені відео", – зазначив він.

Нагадаємо, попри значні втрати, рф не припиняє спроб атакувати Вугледар або бодай обійти його з флангів. Морську піхоту підсилюють підрозділами найманців з ПВК "Патріот" – дітища Сергія Шойгу, який прагне влаштувати тут "свій Соледар". Даний факт також свідчить про стратегічне значення цього логістичного вузла для російських командувачів.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Проект РУ