США зафіксували використання Росією китайських боєприпасів проти України

Читать на русском

США зафіксували використання Росією китайських боєприпасів проти України
США зафіксували використання Росією китайських боєприпасів проти України

США вважають, що Росія вже використала на війні в Україні китайські боєприпаси. Після аналізу складу снарядів уряд США визначив, що виявлені в Україні боєприпаси були зроблені у Китаї.

Об этом сообщает Правда РУ

Про це повідомляє Kyodo з посиланням на джерело в адміністрації США.

Американська влада не розкриває, які саме боєприпаси було знайдено, а також залишається незрозумілим, чи були боєприпаси поставлені самим Китаєм. Якщо це так, то Вашингтон готовий вжити заходів у відповідь.

На тлі розбіжностей між Сполученими Штатами і Китаєм офіційні особи нещодавно заявили, що Вашингтон має розвідувальні дані, що вказують на те, що Пекін розглядає можливість відправки зброї та боєприпасів до Росії.

"Це те, за чим ми пильно стежимо і продовжуємо уважно стежити", — сказав представник представника Держдепартаменту США.

За словами джерела, США повідомили деяких своїх партнерів про підозри щодо боєприпасів.

Підтвердженням своїх підозр у США вважають і майбутній візит до Москви голови КНР Сі Цзіньпіна. Очікується, що під час своєї першої поїздки до Росії від початку її вторгнення в Україну Сі підтвердить свої тісні зв’язки з президентом Володимиром Путіним.

Незважаючи на це, Китай все частіше намагається уявити себе нейтральним мирним посередником і неодноразово заперечував будь-які наміри постачати Росії зброю для війни в Україні.

Источник: Дедал